2008. szeptember 10.

Villányban jártunk

Az elmúlt hétvégén végre eljutottunk a férjemmel Villányba, amit már legalább 2 éve terveztünk. Nagyon jól éreztük magunkat, (majdnem) mindenhol kedves, vendégszerető emberekkel találkoztunk.

Látogatást tettünk néhány pincében, nagyon finom borokat kóstoltunk, jó ízű ételeket ettünk. Sajnos nem mindig volt nálunk fényképezőgép, így csak néhány dolgot tudok megmutatni. Azt előre vetíteném, hogy nem vagyok borszakértő, így csak az ízlésemnek megfelelően tudok róluk véleményt alkotni.

Az első fénykép a Vylyan Pincészetben készült, amely pont most kapta meg az "Év Pincészete" címet.
Itt kóstoltam 2007-es chardonnay-t, ami nekem a környékben kóstolt chardonnay-k közül a legjobban ízlett.



A következő fénykép a Bock pince előtt készült, itt nekem a Cabernet Franc ízlett a legjobban.



Sajnos nem készült fénykép a Maul pincénél.
Nagyon kedvesek voltak, itt vacsoráztunk kétszer is. Náluk most csütörtökönként torkos csütörtök van, féláron lehet vacsorázni. A vörösboros báránycsülök igazi gasztronómiai élmény volt számomra. Nagyon jól hangzó borválogatást is kínálnak jelenleg, amit próbáltunk belőle, az nekünk ízlett.

Jártunk még Gere Tamásnál is, nagyon jóízű rozé bor maradt meg onnan az emlékezetemben.

A következő kép a Harkányi strand körüli piacon készült. Olyan mesteri kompozíciók voltak a savanyúságos üvegekben, hogy a férjem rögtön elővette a fényképezőgépet.



Nagyon jól éreztük magunkat, és arra jutottunk, hogy a 3 nap elég is volt arra, hogy a környéket felfedezzük magunknak. Az pedig külön jó, hogy most volt hová lejegyezni az élményeket.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin