2008. december 19.

Karalábéleves petrezselymes-vajas galuskával



Tudom, hogy karácsony lesz, és én mégis egy tulajdonképpen tavaszi levest írok be. Szerdai piacolásom alkalmával jött velem haza 2 szép zsenge karalábé, amiből azonnal levest álmodtam. Ez egy jó kis minimál leves, nincs agyonfűszerezve, jól érződik rajta a karalábé íze. Mi (ezt is) nagyon szeretjük.

Hozzávalók:

2 zsenge karalábé hosszúkás szeletekre vágva, 3 deka vaj vagy margarin, só, sok bors, petrezselyemzöld, 1 leveskocka, 1 deka liszt, 1 dl tejföl

a galuskához: fél tojás, 5-6 deka liszt, a kávéskanálnyi puha vaj (esetleg margarin), só, bors, kevés petrezselyemzöld apróra vágva

A felolvasztott vajban borssal roppanós puhára párolom a karalábét. Megsózom, és ráteszem a lisztet. Felengedem először 1 dl-nyi hideg vízzel, elkavarom, utána 8 dl-nyi meleg vízzel.
Teszek bele sót, borsot és a leveskockát, felforralom. Közben a tojásból a liszttel, a vajjal és a fűszerekkel galuskatésztát kavarok. A felforrt levesbe szaggatom kávéskanállal. A tejfölt 1 kanálnyi hideg vízzel összekeverem, majd a forró leveshez hozzámelegítem. Hozzáöntöm, kicsit átforralom. A végén teszek hozzá petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin