2012. december 13.

Birsalmás-mákos keksz




Újabb recept a karácsonyi Kifőztük gasztromagazinból. Egyszerű, ráadásul paleo keksz, és mááááááákos!! Bevallom, az alapötlet Pannától van, az ő kekszét alakítgattam, amíg olyan nem lett, amilyennek én szerettem volna. (És vannak még ötleteim...) Nagy köszönet érte Pannának itt és most is!:)




Hozzávalók 30-35 darabhoz

20 dkg tisztán mért birsalmahús (2 közepes nagyságú birsalma)
10 dkg dió
5 dkg darált mák
20 szem datolya
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipet só
2 evőkanál (szezám)olaj

A diót késes aprítóban ledaráljuk és tálba borítjuk. Helyére tesszük a felaprított birsalmát, a kimagozott datolyát, a citromlét, a mákot, a sót meg a szegfűszeget, és pépesítjük. A masszát a dióhoz tesszük, az olajat beleöntjük, és összekeverjük. Az így nyert keverékből, teáskanálnyi adagokból kicsi golyókat formálunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket villával kicsit lenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés végén még képlékeny az állaga, de mire kihűl, addigra pont jó lesz.

Lezárt dobozban napokig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin