2013. június 5.

Túrógombóc újra (zabkorpával)

Van már egy másik recept a blogon, nincs is vele semmi probléma. Most viszont a diéta és a régi kedvencek egészségesebb verziójának a keresése folyik, emiatt kutattam a neten. Hosszas gondolkodás után Lívi receptje mellett döntöttem, és úgy tűnik, egyből tökéleteset találtam! Icipici változtatással készült el, és ha nem mondanám el itthon, hogy másképp készült, mint eddig, nem is gyanakodna senki;)


A tálaláshoz a bögrét a SütniFőzni konyhafelszerelési webáruház biztosította.

Hozzávalók 3-4 személyre (kb. 20 gombóchoz):

50 dkg szárazabb (zacskós) tehéntúró
10 dkg zabkorpa
3 nagyobb tojás
1 csapott kávéskanál só
1-2 evőkanál nyírfacukor

a hempergetéshez:
4 csapott evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
csipet só

A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük, és letakarva, bő fél órára hűtőbe tesszük. Nagy lábosban vizet forralunk, enyhén sózzuk. A masszából vizes kézzel, evőkanálnyi adagokból gombócokat formázunk, és a forró, gyöngyöző vízbe engedjük őket. Amikor feljönnek a víz tetejére, onnantól számítva még 8-10 percig főzzük, amíg kettévágva a közepük is szilárd nem lesz.  
Közben a forró olajon megpirítjuk a morzsát, pici sóval ízesítjük, és ebbe forgatjuk a kész gombócokat.

Mi mindig lekvárral ettük (ezért került a gombócba csak 1 evőkanál cukor), most sem volt másképp:)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin