2013. október 24.

Cukkinis palacsintatorta

Még a szeptemberi Kifőztükben jelent meg a recept; cukkini van még bőven, érdemes nekiállni elkészíteni, mert nagyon finom!:)




Hozzávalók 10-12 kisebb palacsintához 

15 dkg Graham-liszt 
15 dkg finomliszt 
3 tojás 
3 dl szódavíz 
kb. 75 dkg tisztított cukkini 
3-4 kávéskanál só 
3-4 gerezd fokhagyma 
frissen őrölt bors 
továbbá: 
olaj 
kb. 3 dl tejföl 
1 kis csokor petrezselyemzöld 
15-20 dkg reszelt sajt

A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük. A liszteket a sóval, a borssal és a reszelt fokhagymával összevegyítjük. Hozzákeverjük az enyhén kinyomkodott cukkinit, a felvert tojást és a szódavizet; sűrű, enyhén folyós masszát kapunk belőle. A palacsintasütőt felforrósítjuk, szilikonos ecsettel enyhén kiolajozzuk, majd egy merőkanálnyi masszát beletéve, kanál hátával elsimítva, mindkét oldalán megsütjük. Ezt addig ismételjük, amíg a cukkinis tészta el nem fogy. Egy hőálló tál alját enyhén kiolajozzuk, a palacsintákat egyenként egymásra fektetjük úgy, hogy megkenjük egy púpozott evőkanálnyi tejföllel, majd megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal. Amikor a palacsinta elfogyott, a tortát forró sütőben addig sütjük, amíg át nem sül, és a teteje színt nem kap. 
Melegen vagy langyosan tálaljuk. 

Tipp: ha kisebb cukkinit használunk, akkor héjastól is lereszelhetjük. Érdemes többféle (füstölt és sima) sajtot keverni, akkor még finomabb lesz az étel. Tálaláskor kínálhatunk mellé még tejfölt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin