2014. április 27.

Rozmaringos-fokhagymás csirkecomb

A Kifőztük április számából való, és ez is szénhidrátszegény étel. A pácolás miatt kissé több idő kell hozzá, de a várakozás óráit nem beleszámítva ez is pikk-pakk készen van.



Hozzávalók 4 személyre, 35 x 25 cm-es tepsihez

4 egész csirkecomb
6-8 vékonyabb sárgarépa
4-6 friss rozmaringág
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál frissen facsart citromlé
1/2 dl száraz fehérbor vagy víz
2-3 evőkanál (olíva)olaj

őrölt bors
1 kis csilipaprika

Az alaposan megtisztított, sóval és borssal ízesített csirkecombokat egy erősebb nejlonzacskóba helyezzük. Rászórjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított csilipaprikát, hozzáöntjük a citromlét és az olajat. Bezárjuk a zacskót, jól összerázzuk a tartalmát, és néhány órára hűtőbe tesszük. (Pácolás közben is érdemes néhányszor átmozgatni a tasakot, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.) 
A combokat a páclével együtt a tepsibe borítjuk. Mellétesszük a répát, a rozmaringot, aláöntjük a bort, és az edényt fóliával lefedjük. Kb. 1/2 órát pároljuk az ételt, majd a fóliát levéve addig sütjük, amíg a hús piros nem lesz. Forrón tálaljuk.

Tipp: ha fér az edénybe, még több zöldséget tehetünk bele, de készíthetünk mellé zellerhasábot, akár tepsiben, kevés fűszeres olajjal átforgatva, vagy serpenyőben, bő olajban sütve. Aki nem diétázik, krumplipürét fogyaszthat mellé.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin