2014. szeptember 10.

Egzotikus csirkeragu

Eredetileg Kifőztükös recept, kb. 2 évvel ezelőttről.... Pedig itt lett volna már a helye!:) 



Hozzávalók 4 személyre

50 dkg csirkemellfilé
1 közepes padlizsán
1 zsenge cukkini
1 doboz kókusztejkonzerv (400 ml)
2-3 evőkanál zöld currypaszta
1 marék friss bazsalikomlevél
olívaolaj

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
párolt (basmati) rizs

Egy evőkanál olajon néhány percig pirítjuk a felkockázott csirkehúst, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Újabb evőkanálnyi olajon megpirítjuk a héjastól kockára vágott zöldségeket is, majd visszaszedjük hozzá a csirkemellet. Az egészet picit sózzuk, borsozzuk. Felengedjük a kókusztejjel, beletesszük a felaprított bazsalikomot és a currypasztát. (Ez utóbbival vigyázzunk, mert sós és erős! Aki nem kedveli a nagyon csípős ízeket, apránként adagolja, és közben kóstolgassa az ételt.) Forrás után kis lángon addig rotyogtatjuk a ragut, amíg minden puha nem lesz benne. Párolt rizzsel kínáljuk.

Tipp: basmati rizzsel tálalva cukorbetegek étrendjébe jobban beilleszthető, lassabban szívódik fel a benne lévő szénhidrát. Magának a ragunak nagyon alacsony a szénhidráttartalma, 8-9 g körül van.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin