2016. március 2.

Szójaszószos halszeletek


Ez a recept az előző társa volt abban a bizonyos régi újságban, kár lenne elfeledni, itt a helye a blogon. Személyenként 4-5 dkg nyers (basmati) rizst használva az étel a szénhidrátdiétába beilleszthető.



Hozzávalók 4 személyre

80 dkg vastagabb halfilé (harcsa, ponty)
só, bors, csilipor
2 evőkanál olívaolaj + 1 evőkanál a tepsi kikenéséhez
1 teáskanál méz vagy mézpótló
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál citromlé
3 evőkanál száraz fehérbor vagy citromlé
a tálaláshoz:
párolt rizs
citromszeletek

Kis lábosban összeolvasztjuk az olajat, a mézet, a szójaszószt, a citromlevet, a bort és egy pici sót. A halból 8 keskenyebb szeletet vágunk, kicsit sózzuk és bővebben borsozzuk. Aki szereti a csípős ízt, kevés csiliport is szórhat rá. Kiolajozunk egy tepsit, belesorakoztatjuk a halat. Mindegyik filédarabra kanalazunk egy szűk evőkanálnyi öntetet, majd megfordítjuk a haldarabokat, és a maradék öntetet elosztjuk a tetejükön. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. Petrezselymes párolt rizzsel és citromszeletekkel tálaljuk.

Tipp: fontos, hogy a halat csak közvetlenül sütés előtt sózzuk meg egy kicsit, hogy benne maradjon a nedvesség. Akkora tepsit vagy jénai edényt használjunk az elkészítéséhez, amelybe kissé lazán, de egymás mellé rakva épphogy beleférnek a halszeletek. Ellenkező esetben szétfolyik a mártás, ezért a hal nem tudja beszívni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin