2016. szeptember 28.

Házi tarhonya (reszelt tészta)

Ez a recept is a júniusi Kifőztük magazinból van, és az egyik nagy meglepetés volt, főleg hogy milyen egyszerű házi tésztát csinálni a robotgéppel :) A fejemben előzőleg kialakult egy folyamat képe, aminek simán kuka lett a vége, mert úgy nem működött a dolog. Ezután új adag hozzávalóval, némi türelemmel szinte magától lett házi tarhonyám :) 



Hozzávalók kb. 20 dkg-hoz
15 dkg liszt
1 nagyobb tojás
1/2 kávéskanál só
1-2 evőkanál víz (ha szükséges)

A gép tartályába tesszük a késes aprítót, majd belemérjük a lisztet, a sót és a tojást. Lezárjuk, a helyére illesztjük, ezután először pulzálva, később – ha szükséges, több alkalommal is – 1-es fokozaton, 1/2 perces idővel dolgoztatjuk a gépet. Közben figyeljük a tésztát, illetve kanállal is belenyúlhatunk: egymástól elváló szemeket kell kapnunk. Ha túl száraz, pici vizet öntünk hozzá, ha nedves, kevés lisztet szórunk rá. (Közben a tartály falára tapadó masszát a leállítások alkalmával az edénybe kaparjuk.) És amikor kialakulnak a tarhonyaszemek, elégedetten hátradőlünk :) Konyharuhára terítve megszárítjuk, és lezárt dobozban tároljuk. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy pont volt otthon olyan vásárolt tarhonyám, amin rajta volt az ára, és amit én készítettem, az a töredékéből kijött, úgyhogy hajrá, készítsétek ti is házilag! :)

A  Russell Hobbs konyhai robotgépről további infóért katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin