2017. április 29.

Paleo almatorta


Az áprilisi Kifőztük magazinba annyi klassz receptem került be, hogy nem is nagyon tudtam eldönteni, melyiket szeretnem a legjobban - a győztes végül ez a recept lett :) Isteni (francia jellegű) almatorta kevés szénhidráttal, Szafi lisztekből; nagyon-nagyon finom!



Hozzávalók 18 cm-es piteformához
3,5 dkg Szafi fitt nyújtható édes lisztkeverék
2 dkg Szafi fitt szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
1,5 dkg Szafi fitt kókuszolaj + kevés a kenéshez
1 L-es tojás
1/2 dl langyos víz
1 csipet Szafi fitt himalájai só
1 csipet Szafi fitt őrölt fahéj
a nyújtáshoz:
kevés bambuszrostliszt
a töltelékhez:
2 evőkanál darált dió
3-4 közepes alma
1 teáskanál Szafi fitt négyszeres erősségű édesítő
1 kávéskanál Szafi fitt őrölt fahéj
a tetejére:
1 alma
1 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár
1 kávéskanál citromlé
kevés poreritrit

A töltelékhez az almát megpucoljuk, a húsát kockákra vágjuk. 1 evőkanál vízzel, a fahéjjal és az édesítővel fedő alatt megpuhítjuk, majd fedő nélkül elpárologtatjuk a levét. Villával nagyjából pépesítjük, hűlni hagyjuk.
A tésztához a lisztkeverékeket, a sót és a fahéjat elvegyítjük, villával összemorzsoljuk a kókuszolajjal, majd a tojással és a vízzel összegyúrjuk, néhány percig pihentetjük. Közben a tetejére szánt almát megpucoljuk, és kétfelé vágva vékony cikkekre szeleteljük.
A tésztát bambuszrostliszttel szórt szilikonlapon vékony körlappá nyújtjuk, és a kókuszolajjal finoman kikent piteformába igazítjuk. Az aljára szórjuk a diót, belekanalazzuk a kihűlt tölteléket. Körben ráhajtjuk a szélén túllógó tésztát, a közepét kirakjuk almával. 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 percet sütjük. A tortát kivesszük, a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük. Az almát megkenjük a lekvár és citromlé keverékével, és 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Fogyasztás előtt 2-3 órát állni hagyjuk, majd poreritrittel meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin