2017. május 13.

Ananászos répatorta

Répatortát nem csak húsvétkor lehet enni, ugye? :) Igaz, a húsvéti Kifőztükben jelent meg a recept, de olyan finom volt, hogy bármikor megenném. Van már a blogon répatorta recept itt és itt, de ez most valamelyest igazodott a diétánkhoz; nem nevezném alacsony szénhidráttartalmúnak, de 1-1 szelet ünnepnapokon lecsúszhat belőle :)
A receptet a Russell Hobbs és a Fotókellék támogatta.



Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
7,5 dkg Graham-liszt
7,5 dkg fehér tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
12 dkg nyírfacukor
65 ml folyékony kókuszolaj
70 ml tej
1 kávéskanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 L-es tojás
1 L-es tojássárgája
1 teáskanál vaníliakivonat
15 dkg sárgarépa
7,5 dkg dióbél
12 dkg leszűrt konzervananász (cukrozatlan)
1 marék mazsola
a tetejére:
10 dkg natúr krémsajt
4 dkg lágy vaj
3-4 dkg nyírfaporcukor
1 marék durvára aprított dió

Késes aprítóban pulzálva, külön-külön durvára aprítjuk előbb a diót és a mazsolát, majd a répát meg az ananászt finomabbra daráljuk. Félretesszük.
A kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a sóval és a cukorral elvegyítjük. Fakanállal hozzádolgozzuk a kókuszolajat, a tojást meg a tojássárgáját, a citromlevet és a -héjat, valamint a vaníliakivonatot. Végül hozzákeverjük a répát, a diót, az ananászt és a mazsolát. A masszát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 180 fokos sütőben, alsó-felső sütésmódban 40-45 percig sütjük; akkor van kész, amikor a közepe enyhe nyomásra szilárdnak érződik. A süteményt rácsra téve kihűtjük.
A krémsajtot a vajjal és a cukorral kihabosítjuk, és a tortát bevonjuk vele. A tetejét durvára darált dióval megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin